El acto de Convergencia Socialista y Mujeres Ahora es Cuando en Salta en idioma kurdo

Los compañerosy las compañeras del PKK -Partido de los Trabajadores Kurdos- tradujeron en su idioma la gacetilla de prensa en la que informamos el acto que realizaron nuestras compañeras en el Encuentro de Mujeres de Salta a favor de las heroicas combatientes kurdas de Kobani. Esta información fue editada por Firatnews.com
Arjantin’de yapılan yıllık Kadın Hareketleri Forumunda gerçekleştirilen YPJ ve Kobani’ye dayanışma eylemlerinde DAİŞ çetelerine karşı fedai eylem gerçekleştiren Arin Mirkan anıldı.
Her yıl yapılan ve 100’ün üzerinde Arjantinli ve uluslararası kadın kurumlarının katıldığı 2014 kadın forumunda Kobanê direnişi ve YPJ selamlandı. /  Arjantin’in Salta şehrinde yapılan etkinlikte DAIŞ çetelerine karşı fedai eylemi yapan komutan Arin Mirkan’ın resimleri taşındı. “Kobani Direnişçisi şehit Arin ölümsüzdür”, “Kürt kadın gerilla yoldaşlarımız kahramanca direniyor”, “Tüm Dünya Kadınları hemen şimdi YPJ ile dayanışmaya”, “Kahraman Kürt kadın gerillaları ölümsüzdür” yazılı pankart ve dövizlerin taşındığı eylemde YPJ bayrakları açıldı.
Kadın forumunun açılış konuşması Arin Mirkan’ın hayatı ve eyleminin anlatılmasıyla başladı. Organizatörler, yaptıkları konuşmalarda Kürdistan Kadın Özgürlük hareketini tanıttı ve şu sözlere yer verdi: “Kobanê’de 1 aydır emperyalist ülkelerin sessizliği hatta onayıyla ve TC devletinin direk desteğiyle süren saldırılara karşı süren kahraman YPG ve özelikle YPJ li yoldaşlarımızdan Arin Mirkan, fedai eylemiyle emperyalizmin misyoneri DAIŞ e karşı gerçekleştirdiği fedai eylemi sadece Kürdistan halkları için değil ayni zamanda başta Arjantinli olmak üzere tüm Dünya halkları için çok anlam ifade etmektedir. Bu anlamda Kobanê, Rojava ve tüm Kürdistan’da direnen kadın yoldaşlarımızı selamlıyoruz ve burada bulunan tüm kurum ve örgütlenmeleri Kobanê ve Kürdistan için dayanışma eylemlerini sürdürmeye ve geliştirmeye davet ediyoruz.”

Comentarios

Entradas populares